26. jan. 2013

Have Yourself a Little Treat

Til onsdagens middagsgjester serverte jeg panna cotta til dessert.
Den kan lages 1-2 dager i forkant, noe som passer utmerket
dersom man ikke har tid til å lage den samme dag.


Til 6 personer trenger du:
  • 5 gelatinplater
  • 2 stk vaniljestang
  • 7,5 dl kremfløte
  • 2 dl sukker

Slik gjør du:

  1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Skyll de godt og klem ut vannet.
  2. Snitt vaniljestangene på midten, skrap ut frøene.
  3. Kok forsiktig opp fløte, sukker, vaniljestangen og innholdet i den. Ta det av platen, ta ut vaniljestangen, og rør inn gelatinen. Hell blandingen i seks små former eller glass. Avkjøl minst 3 timer før servering. 
Oppskriften er hentet fra matprat, hvor noen justeringer er blitt gjort.


Server gjerne panna cotta med en nydelig bringebærcoulis.

Ønsker deg en fortryllende lørdag!

3 kommentarer:

  1. Eg har ennå ikkje smakt panna cotta... trur eg må prøva denna oppskriften:)

    SvarSlett
  2. Panna cotta er min favoritt! Og det er SÅ enkelt å lage. Jeg bruker å sile 400 gram med bære hver gang, så kan gjestene spise så mye saus de vil, og jeg fryser bare det som blir til overs. Kjekt å ha hvis man ikke har tid til å sile bær en annen gang. Ønsker deg ei magisk uke! Klem

    SvarSlett
  3. OH MY! Dette er min absolutte favoritt, tror jaggu jeg kunne levd på det! *mums*

    SvarSlett