16. jan. 2013

Have Yourself a...

...Pink Lemonade Cupcake


Forrige tirsdag ble det bakt cupcakes ettersom det var et bursdagsbarn å feire.
Cupcakes er alltid en slager på en slik dag.

Deler i dag med dere oppskriften fra boken "Cupcakes",
hvor noen endringer er blitt gjort:

Gir ca. 10 cupcakes
  • 115 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 115 g mykt smør eller margarin
  • 100 g sukker
  • 2 store egg, sammenvispet
  • rosa konditorfarge
  • 55 g granulert sukker
  • saften av 1 liten sitron

Smørkrem
  • 115 g mykt, usaltet smør
  • saften og finrevet skall av 0,5 sitron
  • 4 ss kremfløte
  • 225 g melis
  • rosa konditorfarge


  1. Forvarm stekeovnen til 180 grader. Sett 10 papirformer i et muffinsbrett.
  2. Sikt melet og bakepulveret i en stor bolle. Tilsett smør, sukker og egg, og visp sammen til en glatt røre. Visp inn litt rosa konditorfarge for å farge røren lys rosa.
  3. Ha røren i papirformene. Stek kakene i den forvarmede ovnen i 15-20 minutter.
  4. I mellomtiden har du granulert sukker og sitronsaft i en liten kjele og varmer det forsiktig opp mens du rører til sukkeret er oppløst. La det avkjøles i 15 minutter. Prikk toppen av de varme cupcakene med et spidd, og pensle dem raust med sitronsirupen. Overfør cupcakesene til en rist og la dem avkjøles.
  5. For å lage smørkremen har du smør, sitronsaft og skall i en bolle og visper med en håndmikser i 2-3 minutter, til en lys og kremaktig konsistens. Visp inn fløten, og visp deretter gradvis inn melisen og fortsett å vispe til smørkremen er lys og luftig. Visp inn litt rosa konditorfarge for å gi den en lys rosa farge.

Pynt gjerne med strøssel og sugerør.



Make yourself a birthday wish!

1 kommentar:

  1. Såå vakre og deilige!

    Ønsker deg en nydelig torsdagskveld. Her skal kvelden tilbringes med mannen - det beste jeg vet *lykke*

    smil og klem
    -Maia

    SvarSlett