28. aug. 2013

Hjemmebakst

Velger i dag å dele med dere en nydelig oppskrift på kanelknuter,
en oppskrift jeg sterkt anbefaler.

Kanelknuter (ca. 20 stk)
125 gr smør
5 dl melk
1 egg
50 gr gjær
150 gr sukker
1 ts salt
ca. 1 kg hvetemel
2 ts kardemomme

Bland alt det tørre i en stor bolle. Ha melk og smør i en kasserolle, og varm ved svak varme. Elt alt sammen, rør inn egget også i dette stadiet og hev i 45 min (til dobbel størrelse).

Fyll:
150 gr mykt smør
300 gr sukker
2 ss kanel

Rør alt sammen. Kjevle deigen ut til en avlang firkant (omtrent 30 x 60 cm). Smør kanelfyllet på den ene halvdelen. Brett deigen uten fyll over den med fyllet. Del med pizzahjul eller kniv i ca. 20 deler. Ta en remse, snurr den og vend den rundt hånda to ganger. Brett endene inn i rundingen. Legg snurrene i papirformer. Pensle med egg og perlesukker. Etterhev i 45 min. Stekes ved 180 grader i ca. 20 min. Best ved varmluft.


Det skal godt gjøres å motstå denne fristelsen


Perfekt å servere til gjester eller familie


Da vender jeg straks snuten mot New York,
og der spørs det hvor mye jeg får blogget.

Følg meg gjerne på instagram,
dersom du vil ta del i reisen min.
(penny_hui)

Fineste torsdag!

2 kommentarer:

  1. Ønsker deg god tur og dei kanelsnurrene såg knallgode ut❤

    SvarSlett
  2. Det var så koselig å møte deg når du var i Oslo :) Like søt og like blid! Digger deg altså <3

    Koos deg og nyyyt New York! Byen i mitt hjerte!

    Ønsker deg en fin dag!
    Stoor klem

    SvarSlett