23. apr. 2012

Bacon-, purre- og osteterte


Denne retten er forholdvis enkel å lage, og i tillegg smaker den veldig godt.


Oppskrift (4 porsjoner)

Du trenger

1 pk butterdeig
6 skiver bacon i biter
1 ss flytende margarin
1 stk purre, finsnittet
1 ts salt
½ ts pepper
12 stk rød cherrytomat, delt i to
150 g hvitost, gjerne en osteblanding

Oppskriften er hentet fra MatPrat.

Slik gjør du

1. Legg butterdeigplatene til tining på bakepapir.

2. Varm margarinen og stek baconbitene til de er gylne. Legg dem til side og fres den strimlete purren til den er myk og blank. Smak til med salt og pepper.

3. Legg de tinte butterdeigplatene slik at de overlapper hverandre og kjevle dem ut til dobbel størrelse. Fordel osten over deigen, men la det være igjen en 3 cm bred kant rundt. Legg purre, baconbiter og cherrytomater over, og brett inn kanten rundt.

4. Stek terten midt i ovnen ved 200 °C i 20-25 minutter, eller til den er gyllen.

Før terten skal inn i ovnen:


Etter 25 min i ovnen er den klar til servering:



Server gjerne med en frisk salat.

1 kommentar: