Til onsdagens middagsgjester serverte jeg panna cotta til dessert.
Den kan lages 1-2 dager i forkant, noe som passer utmerket
dersom man ikke har tid til å lage den samme dag.
Til 6 personer trenger du:
- 5 gelatinplater
- 2 stk vaniljestang
- 7,5 dl kremfløte
- 2 dl sukker
Slik gjør du:
- Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Skyll de godt og klem ut vannet.
- Snitt vaniljestangene på midten, skrap ut frøene.
- Kok forsiktig opp fløte, sukker, vaniljestangen og innholdet i den. Ta det av platen, ta ut vaniljestangen, og rør inn gelatinen. Hell blandingen i seks små former eller glass. Avkjøl minst 3 timer før servering.
Oppskriften er hentet fra matprat, hvor noen justeringer er blitt gjort.
Server gjerne panna cotta med en nydelig bringebærcoulis.
Ønsker deg en fortryllende lørdag!
Eg har ennå ikkje smakt panna cotta... trur eg må prøva denna oppskriften:)
SvarSlettPanna cotta er min favoritt! Og det er SÅ enkelt å lage. Jeg bruker å sile 400 gram med bære hver gang, så kan gjestene spise så mye saus de vil, og jeg fryser bare det som blir til overs. Kjekt å ha hvis man ikke har tid til å sile bær en annen gang. Ønsker deg ei magisk uke! Klem
SvarSlettOH MY! Dette er min absolutte favoritt, tror jaggu jeg kunne levd på det! *mums*
SvarSlett