Opp gjennom årene har det samlet seg opp kokebøker av ulik slag i bokhyllen min.
De ender ofte opp som et pyntegjenstand i bokhyllen, gjerne tildekket litt støv.
Dette er følgelig veldig trist, dermed har jeg bestemt meg for at disse nå må
bli tatt i bruk litt flittigere enn det tidligere har blitt gjort.
The Hummingbird Bakery, Kakedager er gjerne en slik bok.
Boken fikk jeg i fødselsdagsgave i år av ei god venninne.
Jeg bladde gjennom boken, og fant denne
herlige oppskriften.
Pistasjkake
- 190 g usaltet, romtemperert smør, og ekstra til smøring
- 190 g hvetemel, og ekstra til dryssing
- 170 g sukker
- 3 store egg
- 1 ts bakepulver
- 1 ts rømme
- 1 ts vaniljeessens
- 100 g pistasjnøtter uten skall, grovhakkede
Til glasuren
- 120 g melis
- 40 g malte pistasjnøtter
En 8,5 x 17,5 cm brødform med 7,5 cm høye kanter
Slil gjør du:
- Forvarm ovnen til 170 grader, smør formen og dryss over litt mel.
- Kjør smør og sukker hvitt med en kjøkkenmaskin eller håndmikser. Ha i ett egg om gangen, gjerne med to minutters mellomrom.
- Sikt mel og bakepulver over i egge- og sukkerblandingen i to omganger. Bland på lav hastighet til det så vidt er blandet inn. Tilsett rømme og vaniljeessens og rør inn hakkede pistasjnøtter for hånd.
- Hell røren over i formen og stek den i 50-60 minutter, eller til kaken er fast og det ikke sitter deigrester igjen på en kakenål.
- La kaken hvile litt i formen før du har den over på rist for avkjøling og påfører glasuren.
- Ha melisen i en bolle, tilsett 2 ss vann og bland sammen. Dersom glasuren virker for tykk, tilsettes litt mer vann. Rør inn malte pistasjnøtter og spar litt av det til å drysse over kaken. Hell over den avkjølte kaken og dryss over resten av pistasjnøttene.
Velbekomme!
Til slutt vil jeg bare opplyse om at jeg har gjort noen endringer i oppskriften,
enn slik det er beskrevet i boken.
Happy Baking!
Du er så flink til å bake :)
SvarSlettHerlige bilder!
Jeg må takke deg for alle fine kommentarer du har lagt igjen hos meg i år, du er herlig! Ønsker deg ett riktig godt nyttår! Skal bli koselig å følge deg i året som kommer også :)
Stor klem
-Maia